DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN

Project prijsvraag: 1916 KAPEL OP GLASNEVIN KERKHOF ST .PAUL KERKHOF GLASNEVIN , DUBLIN 11


Totale oppervlakte : 540 m2
Kosten : € 2.829.300 , -

Glasnevin Trust wil de 1916 Centenary Kapel ontwikkelen om te herdenken, in het bijzonder de 232 mensen die tijdens de 1916 stierf Rising en die zijn begraven in een massagraf op de site in St. Paul 's Cemetery , evenals alle anderen die hun leven verloren in die gebeurtenissen .

De weg naar het monument is de as van de gehele samenstelling. Door deze weg en as is een brede strook gedefinieerd als de locatie van de kapel en het plein. Aan de linkerkant word een volume van bomen geplant als een levend aandenken. Over het plein en ook onder de bomen, is een strakke structuur van heggen geplaatst in strepen, alle wijzen in de richting van de bestaande monument. De kapel maakt deel uit van deze structuur. Tegenover de bomen een semi - transparante glazen rechthoekige eenvoudig gebouw . De glazen wanden en dak zijn gezeefdrukt met bome . De hagen stoppen bij het ​​gebouw en gaan achter het gebouw weer. Het gebouw is gebouwd op een zeer lichte stalen constructie van glazen wanden op een betonnen vloer. Het bevat 540m2 oppervlak en een hoogte van 6 meter. De zeefdruk op de glazen wanden zorgt voor een semi - transparante entiteit waarvan het gebied is nog enigszins zichtbaar .

De verwarming wordt uitgevoerd door het koelsysteem. De warmte die wordt geproduceerd door de koelinrichting zal worden gebruikt om het gebouw te verwarmen. Vanwege de grote glasoppervlakken, het gebouw wordt verwarmd door passieve zonne-energie. Omdat het gebouw is bijna een serre, dient op warmere zomerdagen gekoeld te worden. Voor dit doel zijn twee voorzieningen voorgesteld: ondergrondse leidingen als bodemwarmtewisselaar en vraaggestuurde roosters boven de glazen wanden.

Naast het hoofdgebouw is een toren simpele toren getekend, de kerkklok. Het is volledig begroeid met Hedera Helix.

Het plein heeft een golvende tweede laag gevormd door buxus lijnen. Planten hebben een belangrijke rol in het ontwerp. Het plein voor het monument en rond de kapel is versierd met afwisselende strepen van het planten en grind.

DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN
DESIGN 1916 CENTENARY CHAPEL, DUBLIN

volg ons op

Burgemeester Bratstraat 40 1511BL Oostzaan The Netherlands

06 305 999 60

postmaster@stache-architect.nl

www.stache-architect.nl


bezoekadres:

De Groene Bark

Provinciale weg 302, 1506MJ Zaandam

 
 
 
 

Marketing Permissions - STAcHE ARCHITECT bna will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide the latest project updates,

publications and events. You can change your mind at any time by sending us an email at postmaster@stache-architect.nl. We will treat your information with respect.